CAMERA’S WAKEN OVER HELDENLAND - 29/08/2018


De populaire speeltuin Heldenland in Tienen wordt voortaan bewaakt door camera’s. De stad Tienen neemt deze maatregel om vandalisme en overlast op het speelplein te voorkomen.


De speeltuin Heldenland op het Martelarenplein is een groot succes. Dagelijks zakken er hordes kinderen en groepen naar het Martelarenplein af om er te ravotten op de duurzame speeltuigen. Tot eind september wordt de Heldenbar op het terrein uitgebaat door verenigingen. Omdat nadien de sociale controle grotendeels wegvalt, neemt de stad Tienen maatregelen om overlast op het plein en beschadigingen aan de speeltuin en het meubilair te voorkomen.


Deze week werden er drie camera’s geplaatst die zo goed als het hele terrein in beeld brengen. De beelden worden 24 dagen opgeslagen. De jeugddienst voert regelmatig controles uit op het speelplein. Worden er beschadigingen vastgesteld, dan kunnen de daders aan de hand van de beelden opgespoord worden. De camera’s worden voorlopig gehuurd. Met dit proefproject hoopt de stad dat Heldenland de fijne ontmoetingsplek kan blijven die talloze kinderhartjes doet sneller slaan.