HELDHAFTIG TIENEN - 12/03/2019


Ondertussen is het wel geweten, Tienen krijgt er met Heldenland een superattractie bij! Het wordt de coolste speeltuin van het land en alle Tienenaars zijn uitgenodigd voor de officiële opening in mei. In afwachting hiervan organiseren de vrijetijdsdiensten
de komende weken enkele heldhaftige activiteiten.


KLEINE GROTE HELDEN
Iedereen heeft wel een held in de buurt. Misschien is het de buurjongen die de honden in de straat uitlaat, of het klasgenootje dat steeds klaarstaat om bijles te geven aan andere kinderen?
Elke Tienenaar tussen 7 en 14 jaar die het verdient om gevierd te worden als een held omdat hij/zij iets doet wat erg veel moed, doorzettingsvermogen of tijd en moeite vraagt, kan genomineerd worden als een Kleine Grote Held. Uit de genomineerde Tienenaars kiest de jeugddienst enkele Kleine Grote Helden die op een leuke manier in de kijker gezet worden met o.a. leuke bekers die gemaakt werden door de leerlingen van ART. Wil men deze Kleine Grote Heldencups al eens bekijken, dan is men welkom in het Vrijetijdscentrum.
Alle informatie is te vinden op www.tienen.be/kleinegrotehelden.


WORD ZELF EEN HELD
Iedereen kan een held worden, als men het al niet is! Kinderen tussen 7 en 14 jaar oud die de 10 opdrachten op de Heldenflyer tot een goed einde brengen, krijgen bij de opening van Heldenland een leuk bewijs van hun heldendaden! De Heldenflyer is beschikbaar op www.tienen.be/heldenflyer en bij de stadsdiensten.


JEUGDBOEKENMAAND
Tijdens de Jeugdboekenmaand van 1 t/m 31 maart ’18 moet je in de bib zijn om de helden van de wetenschap te ontdekken met een tentoonstelling van ART en heel wat heldhaftige boeken!
Alle informatie is te vinden op www.tienen.be/jeugdboekenmaand.


HELDENSTIELDAG
Op 24 maart ’18 ontdekken kinderen tussen 7 en 14 jaar zelf hoe de professionele helden van Tienen elke dag het beste van zichzelf geven. Zo kunnen ze leren van een brandweerman wat te doen doen bij brand, gluren onder de motorkap bij een garagist of het geheime recept ontfutselen van een echte kok!
De inschrijvingen voor deze activiteit zijn van start gegaan op dinsdag 6 maart ’18. Alle informatie is te vinden
op www.tienen.be/heldenstieldag.


Meer info:
jeugddienst Tienen
Sint-Jorisplein 20 in Tienen
P E R S B E R I C H T
tel 016 82 38 64
jeugddienst@tienen.be
www.tienen.be/heldenland