Landelijke Kinderopvang vindt nieuw onderdak in Hertogensite

Het Laatste Nieuws/Brabant-Hageland - 30 Apr. 2019

Landelijke Kinderopvang Hageland verhuist vanaf eind april naar de Hertogensite. Ook Landelijke Thuiszorg vindt er een onderdak.

Landelijke Kinderopvang is eigenaar van het gebouw en brengt er het secretariaat van de dienst Onthaalouders Tienen in onder. Ook het regiokantoor Hageland van Landelijke Thuiszorg zal er ruimte vinden voor overlegmomenten. Het nieuwe kantoor is deel van de voormalige school VIA Immaculata en van een sociale site met als buren de Open school, het CAW en de Kringwinkel. “De centrale ligging in hartje Tienen is een groot pluspunt. We willen zo beter bereikbaar zijn voor ouders met vragen rond kinderopvang en voor mensen met vragen rond thuiszorg”, aldus Heidi Vanhove, regiomanager Hageland.

Bruisende centrum

De vergaderzalen en gespreksruimtes in het gebouw zullen het bruisende centrum vormen voor vorming en opleiding van medewerkers en van onthaalouders. Ook sociaal-culturele vormingsactiviteiten van verenigingen zoals KVLV, Vrouwen met vaart zijn er welkom. Vanaf 3 juni zal de site weer gonzen van de kinderstemmen. Het gelijkvloers zal dan ruimte bieden voor de opvang van 14 kinderen via een groepsopvang met samenwerkende onthaalouders.

De officiële opening vond plaats in aanwezigheid van Monique Swinnen, voorzitter Landelijke Kinderopvang en van Katrien Partyka (CD&V), burgemeester van Tienen.

(VDT)