’Toren vol stellingen’ wordt afgebroken

Het Laatste Nieuws - 18 Mei 2019

Op het Stationsplein wordt de ‘Toren vol stellingen’ afgebroken. Een jaar lang konden pendelaars, inwoners en andere bezoekers de toren beklimmen voor een indrukwekkend zicht over Tienen of een stelling op de toren laten projecteren.

De toren was een initiatief van de stad en de provincie Vlaams-Brabant om een nieuwe tijdelijke invulling aan het Stationsplein te geven. Met een hoogte van 15 meter bood de toren een prachtig zicht over Tienen en omstreken. Een persoonlijke toets werd gegeven door de lichtkranten met stellingnames van pendelaars en inwoners over de stationsomgeving en de stad.

”Deze tijdelijke inrichting werd voor een periode van één jaar voorzien en paste binnen de uitvoering van het masterplan stationsomgeving Tienen”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Voor de realisatie werd een beroep gedaan op een samenwerkingsverband tussen Inter I.D., AST 77 en Vandermeulen bvba. Momenteel wordt de toren afgebroken en worden ook de schilderingen van de suiker- en cafeïnemolecule op het plein verwijderd.” (VDT)