Wielerclub Olympia mag in Goetsenhoven blijven

Het Laatste Nieuws/Brabant-Hageland - 21 Mei 2019

Enkele weken terug kreeg de stad Tienen het bericht dat wielerclub Olympia van de ene dag op de andere niet meer mocht trainen op het voormalige terrein van Defensie in Goetsenhoven. Er werd meteen overleg opgestart.

”Defensie besliste dat de vergunning van Olympia voor gebruik van het domein van Goetsenhoven niet meer zou verlengd worden, omdat men vreesde dat dit sluikstorten zou veroorzaken”, aldus burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

”Het tegendeel is eigenlijk waar, want door het terrein te gebruiken voor deze sport blijft er toezicht. Olympia is daarnaast de enige club in de wijde omtrek die opleiding voorziet voor jonge wielrennertjes. Het is niet verantwoord dat zij moeten trainen in grote groepen op de openbare weg.”

Houden aan voorwaarden

De club en ouders zaten met de handen in het haar. “We hebben overlegd met Defensie om te bekijken of de activiteiten van Olympia toch zouden kunnen blijven plaatsvinden en dat heeft gelukkig gewerkt”, reageert burgemeester Partyka opgelucht.

”De voorwaarde is wel dat de activiteiten niet verder uitgebreid worden met bijvoorbeeld constructies en dat de club zich houdt aan de voorwaarden vermeld in de concessie.” (VDT)

Copyright © 2019 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden