TIENEN FEEST! Een hele zomer lang … - 04/06/2019


Tienen Feest, een hele zomer lang. Met o.m. klassiekers als het ‘Vlaams Muziekfeest’, het ‘HAP Foodtruck Festival’, ‘Movies Open Air’ en ‘Vlaanderen Zingt’. Met nieuwkomers zoals ‘Matexi on Tour’ en ‘Apérotime’. En met vaste waarden in een nieuw kleedje  zoals de ‘Vianderfeesten’ en ‘Kruimels in het Park’. Laat het mooie weer maar komen!


De vrijetijdsdiensten van de stad Tienen hebben hun mouwen opgestroopt om Tienen een fantastische zomer te bezorgen. Op zondag 1 juli ’18 wordt de zomervakantie swingend ingezet met het ‘Vlaams Muziekfeest’ op de Grote Markt. Christoff en andere Vlaamse knallers geven zo het startschot van de zomerprogrammatie.


Op woensdagen 4 en 18 juli en 1, 8 en 22 augustus ’18 krijgen kunstenaars de mogelijkheid hun creativiteit te uiten op mooie locaties in Tienen tijdens ‘Zomerschilderen’. Iedere woensdagavond kan je onder de Sint-Germanustoren genieten van een beiaardconcert, met vooraf op bepaalde data een begeleid torenbezoek of een lezing rond een beiaardthema.


Gezellig picknicken in het stadspark ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag, dat kan op zondag 8 juli ’18 tijdens ‘Kruimels in het Park’. Madame, met haar fameuze kleed van 16 meter diameter, is opnieuw van de partij en Lejo brengt een unieke vorm van poppentheater met de try-outvoorstelling ‘Cathedralia’ in een decor dat uit 4.000 suikerklontjes bestaat. ’s Avonds trekt Yevgueni alle registers open met zijn slimme elektroakoestische muziek.


Foodie, bourgondiër of gewoon een hongertje? Volg je neus naar het ’Hap Foodtruck Festival’ op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli ’18 in het stadspark, dat omgetoverd wordt tot een sfeervol openluchtrestaurant met mobiele keukentjes. Met optredens van straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie en livebands om je dansbenen te testen!


Nood aan een rustig moment? Dan zit je goed met ’Music & Moments’ op zaterdag 21 juli ‘18: een sereen muziekevent in de mooie ruïne van de Paterskerk. Voormalig stadsdichter Gui Nijs brengt poëzie van de bovenste plank. De optredens worden dit jaar verzorgd door iCE KiNG, The Fuckuleles en Mathieu & Guillaume.


‘Suikerrock’ zet Tienen ieder jaar opnieuw op de internationale kaart en mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli ’18 vinden muziekliefhebbers vanuit heel Europa hun weg naar de Tiense Grote Markt. Op de affiche o.a. Lost Frequencies, Alanis Morisette, Anouk, OMD en Kool & The Gang.

Zondag 5 augustus vormt het anders zo avontuurlijke Heldenland, een rustige openluchtcinema tijdens ’Movies Open Air’. Met ‘Early Man’, ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘Wonder’ is er voor elke leeftijdscategorie een filmpje mee te pikken.


De ’Vianderfeesten’ krijgen dit jaar een nieuw concept. Verwacht je aan feeërieke en vurige taferelen op en rond het water op zondag 12 augustus ’18.

en week later zingen we op zaterdag 25 augustus ’18 uit volle borst mee met Vlaamse en andere klassiekers tijdens ’Vlaanderen Zingt’ op de Grote Markt. Zangkoor ’t Violierken uit Neerlinter zorgt voor de vocale ondersteuning, voor de sfeer ben je zelf verantwoordelijk!


Natuurlijk komen ook wielerliefhebbers aan hun trekken met ‘Matexi on Tour’ op zondag 26 augustus ’18. De top van de Belgische wielrensters tekent present voor deze dernykoers voor elite dames. Doorlopend is er randanimatie met o.m. een kidswielerdorp.


Nieuwkomer op het programma van dit jaar is ’Apérotime’ op vrijdag 31 augustus ‘18, een gezellig samenzijn, alias openlucht afterwork, op de Grote Markt. Missie: alle Tienenaars samenbrengen met een lekker aperitiefje om de zomer feestelijk af te sluiten. Al is er ook op zondag 2 september ’18 nog een activiteit. ‘Zomertoren’ staat voor food, art en music op het Torekesplein.


Alle info is ook terug te vinden op www.tienenfeest.be en in het programmaboekje, binnenkort verkrijgbaar bij
de stadsdiensten en handelszaken in Tienen.